(Ombre) powderbrows

Perfect in shape

Wil jij ook graag dat jouw wenkbrauwen op elk moment van de dag perfect in shape zijn? En wil jij jouw wenkbrauwen niet iedere dag opnieuw meer hoeven te tekenen? 

Dan is de populaire behandeling: (ombré) powderbrows echt iets voor jou!

(Ombé) powderbrows is de nieuwste trend op het gebied van permanente make up voor wenkbrauwen.

Natuurlijke en zacht ogende wenkrauwen

Met deze techniek wordt op een subtiele manier van pigmenteren de wenkbrauwen ingeschaduwd wat resulteert in natuurlijke en zacht ogende wenkrauwen. Bij ombré powderbrows wordt de aanzet van de wenkbrauwen lichter ingeschaduwd en naar de punt van de wenkbrauw wordt de wenkbrauw steefs donkerder ingeschaduwd, waardoor de wenkbrauw een mooie overloop heeft van een lichte aanzet tot aan een donkere staart in de wenkbrauw, wat heel zacht en natuurlijk oogt.

Powderbrows

Powderbrows zijn niet alleen maar geschikt voor wenkbrauwen zonder (of met weinig) wenkbrauwharen. Maar zijn ook prachtig bij wenkbrauwen met wat meer wenkbrauwharen. Met de powderbrow- techniek worden de wenkbrauwen opgevuld, waardoor de wenkbrauwen nog voller zullen ogen.

Heb jij van jezelf best veel wenkbrauwharen, maar teken je ze ook altijd nog bij, zodat ze voller lijken? Dan zijn powderbrows ook echt iets voor jou en bespaar jezelf wat extra tijd in de ochtend!

Ook met permanente wenkbrauwen dienen de wenkbrauwharen, indien gewenst, periodiek te worden geverfd. De lichte wenkbrauwharen zullen ondanks de gepigmenteerde huid eronder zichtbaar blijven.

Wake up don’t make up

Bekijk voorafgaand de contra-indicatielijst om zeker te weten of de permanente make up van de wenkbrauwen voor jou mogelijk is. Indien een van genoemde omstandigheden of aandoeningen in de contra- indicatielijst van toepassing zijn, en permanente make up toch gewenst is, raadpleeg dan eerst de huisarts en vraag advies. Beautyfine vraagt je om het advies van de huisarts schriftelijk mee te nemen naar de behandeling.

Voordat je (semi) permanente (ombré) powderbrows laat zetten is het belangrijk dat je de volgende voorzorginstructies opvolgt, zodat we het optimale eindresultaat kunnen behalen:

 Minimaal 24 uur voorafgaand aan de behandeling geen koffie;
 Minimaal 24 uur voorafgaand aan de behandeling geen alcohol/drugs;
 Neem minimaal 24uur voorafgaand aan de behandeling geen bloedverdunners;
 Minimaal 2 weken voorafgaand aan de behandeling niet zonnen of onder de zonnebank;
 Wil je nog graag je wenkbrauwen verven? Dit graag minimaal 24 uur voorafgaand aan de behandeling doen (na de behandeling mag dit pas na 2 weken).
 Kom met getekende wenkbrauwen naar de behandeling. Dan kan ik zien hoe je gewend bent om je wenkbrauwen te tekenen, zodat ik hier rekening mee kan houden, met het uittekenen van de wenkbrauwen.

De wenkbrauwen zijn net gedaan en je bent heel blij met jouw wenkbraywen, wellicht nog iets gezwollen en te donker van kleur, maar de zwelling en intensiteit van de kleur zullen snel afnemen. Om het optimale uit het eindresultaat te kunnen behalen is het echt heel belangrijk dat je onderstaande nazorginstructies naleeft.

 Minimaal twee weken na de behandeling mogen de wenkbrauwen niet nat worden;
 Minimaal 72 uur na de behandeling niet sporten, dit om zweten te voorkomen;
 Minimaal twee weken niet aan de wenkbrauwen komen.
 Is het noodzakelijk om de wenkbrauwen aan te raken? Zorg ervoor dat je handen van tevoren goed wast, zodat de kans op een infectie kan worden voorkomen;
 Gebruik tot minimaal twee weken na de behandeling geen wenkbrauw- make up gebruiken;
 Minimaal twee weken na de behandeling niet zwemmen, naar de sauna of onder de zonnebank;
 Vermijd minimaal twee weken na de behandeling direct zonlicht.
 Smeer de wenkbrauwen vanaf de tweede week na de behandeling in met een SPF factor 50;
 Tijdens het genezingsproces gaan de wenkbrauwen vervellen. Kom niet aan deze velletjes en laat deze vanzelf van de wenkbrauw afvallen. Trek je toch een velletje van de wenkbrauw? Dan trek je met dit velletje het pigment uit de wenkbrauw.

Dag 1 YES!
De wenkbrauwen zijn nog wat rood, maar ben heel blij met mijn nieuwe wenkbrauwen. Love it!

Dag 2 -5 OEPS!
De wenkbrauwen zijn nu eigenlijk wel te donker en dik

Dag 6 – 10
Nu lijken de wenkbrauwen wel een hele andere vorm te hebben?
En de wenkbrauwen beginnen nu met vervellen
De velletjes er niet zelf afhalen, of eraan trekken! Het is belangrijk om het natuurlijk te laten genezen. Als je de velletjes er zelf afhaalt, of trekt, gaat het pigment verloren.

Dag 11 Where did they go?
Mijn nieuwe wenkbrauwen lijken wel verdwenen!
De bovenste huidlaag is aan het genezen, hierdoor lijken de nieuwe wenkbrauwen te zijn verdwenen.

Trust the proces!

Week 3 – 6
Mijn nieuwe wenkbrauwen zijn terug! In love met mijn nieuwe wenkbrauwen.
Maar ik vind ze nog wel te licht!
Dit komt omdat na de eerste behandeling 40 -60% van de pigmenten in de huid blijven zitten. Na de nabehandeling is dit zo’n 70- 90%

Gelukkig hebben we de nabehandeling al ingepland!

Het aanbrengen van permanente make up brengt risico’s met zich mee. Zorg daarom dat je goed bent uitgerust en genoeg hebt gegeten. Belangrijk is dat je de voorzorginstructies voorafgaand aan de behandeling hebt nageleefd. Zorg voorafgaand dat je het risicoformulier hebt gelezen en kom goed voorbereid naar de afspraak.